Strooisel

Ruim assortiment strooisel 
Bij het kiezen van het juiste strooisel voor de stal, staat het dier centraal. Bij Van Keijsteren hebben we een ruim assortiment strooisel voor uw stal. Wij bieden onder andere houtvezel, zaagsel, vlasstrooisel, tarwestrovezel en koolzaadstro. Twijfelt u welk strooisel het best past bij uw stal? Wij geven u graag een persoonlijk advies.

Houtvezel 
Houtvezels vormen een restproduct dat vrijkomt bij machinale houtbewerkingen. De houtkrullen zijn stofarm. Dat is van belang voor uw dieren, omdat stof de ademhaling kan bemoeilijken. Bovendien zijn de vezels vrij van schadelijke delen zoals splinters en schors. Houtvezels dient u regelmatig te verversen. U benut de eigenschappen van het materiaal dan optimaal. Een bijkomend voordeel is dat een stal met verse houtkrullen een lust voor het oog is.

Houtvezel wordt geleverd in verpakkingen van 20 kg.
Gebruikersdoel: paarden, rundvee, pluimvee, varkens.

Zaagsel 
Zaagsel is het overbekende restproduct van de houtverwerkende industrie. De fijne houtdeeltjes komen vrij bij machinale zaagbewerkingen. Een opvallende eigenschap van zaagsel is het enorme absorbtievermogen. Het neemt veel en vooral snel vocht op. Door de fijne structuur blijft de mest dik vloeibaar en raken afvoerputten niet verstopt. De topkwaliteit van het zaagsel herkent u aan de lichte, heldere kleur. Het zaagsel is droog en gezeefd.

Het zaagsel wordt geleverd in verpakkingen van 20 kg.
Gebruikersdoel: rundvee en varkens.

Vlasstrooisel

Vlas is een perfect strooisel voor elke stal. Het is honderd procent plantaardig, afkomstig van de vlasplant. In het vlasstrooisel bevinden zich geen stof, ongedierte, parasieten en andere micro organismen. Bovendien vormt vlas geen proppen in de hoeven. Dat is wel zo comfortabel voor uw dieren. Doordat de vlaslemen snel afbreken tot compost, is dit strooisel bijzonder praktisch voor u. Het restvolume is relatief laag en dat is een pluspunt bij het uitmesten.
Gebruikersdoel: paarden en rundvee

Tarwestrovezel

De traditionele bodembedekker van de stal. Het tarwestrovezel is zowel gemalen als gehakseld leverbaar. Voordat het stro wordt verpakt in balen, wordt het stof zoveel mogelijk verwijderd. Een gunstige eigenschap van het tarwestrovezel is de snelle vertering. Na uitmesting van de stal is het gebruikte stro een uitstekende bemestingsstof voor de akkerbouw. Het vormt een bron van voedingsstoffen en houdt bovendien de structuur van de grond los.

Tarwestrovezel wordt geleverd in verpakkingen van 21 Kg.
Gebruikersdoel: rundvee, varkens, paarden en konijnen

Koolzaadstro

Koolzaadstro is sterk in opkomst. Van koolzaadolie kan brandstof gemaakt worden. Deze ‘‘groene’’ energie verklaart de toenemende teelt van koolzaad. Het restproduct is een gewilde bodembedekker in stallen. Dat is niet verwonderlijk. Het koolzaadstrovezel is stofvrij en composteert in ca. zes weken tot een uitstekende meststof. Opvallend is verder de ammoniakbindende eigenschap van het vezel. De vochtopname is bovendien hoog. Het koolzaadstrovezel is zowel gemalen als gehakseld leverbaar. Gemalen is bij uitstek geschikt voor rundveestallen.

Koolzaadstro wordt geleverd in verpakkingen van 23 Kg.
Gebruikersdoel: rundvee en paarden

Ruim assortiment in onze winkel.
Bij van Keijsteren vindt u een uitgebreid assortiment in onze winkel. Onze vakkundige adviseurs geven u graag uitgebreid advies over de producten in onze winkel. Daarbij hebben wij een uitgebreid assortiment, maar dan wij op onze website kunnen laten zien.
Kom gerust een keertje langs, ook voor een kop koffie.

Wij zijn u graag van dienst.

 

Wij nodigen u graag uit in onze ruime winkel en showroom.
Hier kunnen wij u van het juiste advies voorzien.

 

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar 0485 36 12 75 of via mail info@vankeijsteren.com of breng een bezoek aan onze showroom Laag Werveld 1 te Beugen.

 

Wij zijn u graag van dienst.

Wij nodigen u graag uit in
onze ruime winkel en showroom.
Hier kunnen wij u van het juiste advies voorzien.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar
0485 36 12 75 of via mail info@vankeijsteren.com 
of breng een bezoek aan onze showroom
Laag Werveld 1 te Beugen.

Voor verzending van het formulier, dient u de cookies op deze website te accepteren.

van Keijsteren

Bezoek onze winkel
Laag Werveld 1 te Beugen
of bel voor een afspraak
0485 36 12 75

 

Onze openingstijden

U bent 6 dagen per week welkom.
Onze openingstijden
ma. - vr. 08.00 - 18.00 uur
za. 08.00 - 17.00 uur
en op afspraak.

Download

Privacy statement
Disclaimer

Volg van Keijsteren