Sterk in service en kwaliteit
0485-361275

GRONDTESTDAG ZATERDAG 30 MAART

on 15/03/2019 Nieuws with 0 comments

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in de tuin. De planten nemen via de wortels, vocht en voeding op uit de grond. Wanneer de zuurgraad van de grond niet goed is, en er geen voeding aanwezig is zullen de planten een slecht resultaat geven.

Of het nu gaat om je gazon of je buxus, haag, rozen of andere tuinplanten, alle planten hebben voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, ziektes en plagen. Met deze test krijg je een juist advies over de voedingstoestand en wat je kunt doen om deze te verbeteren. Daarnaast wordt ook de pH van de bodem correct gemeten. En die pH-waarde (zuurtegraad) is de sleutel tot een groeizaam succes! Wanneer deze namelijk niet optimaal is zullen de plantcellen zwakker zijn en zullen ze ook niet alle voeding uit de bodem kunnen opnemen en naar de bloemen en bladeren transporteren. Dit kan je verhelpen met kalk. Deze grondanalyse meet correct de pH-waarde en geeft direct een sluitend advies over de te strooien hoeveelheid kalk voor die optimale zuurtegraad.

Kom op zaterdag 30 maart 2019 naar de grondtestdag om te kijken hoe de toestand van de grond uit jouw tuin is. Breng een (jam-)potje gevuld met grond uit jouw tuin mee! Tijdens deze grondtest wordt de voedingstoestand van meegenomen grond getest. Dankzij deze grondanalyse krijgt u een sluitend resultaat over de conditie van jouw tuin en een perfect advies voor een stralend resultaat.